вівторок, 27 жовтня 2015 р.

Посвята юних козачат




Традиційно в жовтневі дні, присвячуючи Дню захисника України та Дню козацтва, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, військових традицій і звичаїв українського народу, в Шишацькій спеціалізованій школі ім. В.І.Вернадського відбулося святкове дійство – «Посвята в козачата».
На змагання в школу завітали справжні українські козаки: Гарасюта Володимир Володимирович – командир громадського формування шишацького спеціалізованого козацького загону «Оберіг», Самсоненко Анатолій Миколайович – виконуючий обов’язки начальника штабу, прапорщик підрозділу «Оберіг», Двойченко Олексій Володимирович – старший прапорщик підрозділу «Оберіг», Кущ Василь Миколайович – керівник підрозділу «Оберіг» у Великій Бузові.
Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, значний внесок в історію козацтва внесли і козаки, що були родом із Шишак. На славних прикладах патріотизму у сучасної молоді виховується почуття національної самоповаги, любові до рідного краю.
Змагання розпочалися із урочистого знайомства із учнями других класів, які впродовж всього конкурсу демонстрували свої знання історії козацького руху, вміння, силу і спритність, ознайомили глядачів із життям козаків, їх побутом та звичаями, що панували на Запорізькій Січі.
Після закінчення свята у журі не лишилося сумніву, що кожен учень заслуговує стати почесним козаком, тому, як і подобає таким конкурсам, переможених не було. Кожен учень отримав пам’ятний значок, а коші були нагороджені почесними грамотами та солодкими подарунками.

Такі заходи, безсумнівно, виховують у молоді почуття гідності, честі та любові до Батьківщини. Дякуємо всім, хто допоміг у організації яскравого свята для учнів других класів!

3 коментарі: